De TK hockeystick

Het begon allemaal in 1978 toen Thomas Kille, die zelf uitkwam voor het Duits nationaal U21 team, bepaald ontevreden was over de kwaliteit van zijn hockeysticks. Ervan overtuigd dat hij het beter kon begon de jonge Kille in de kelder van zijn ouders te experimenteren met diverse materialen. De oplossing kwam toen hij een standaard houten stick aanpaste met glasvezel en polystyreen. De nieuwe versterkte hockeysticks werden al snel gesmaakt door en verkocht aan zijn ploeggenoten. Kille zag dat hij een gat in de markt had en als goede student economie begon hij met de hulp van Ranbir Bal TK Hockeysticks. Al zou het die naam pas krijgen in 1985.

Kwaliteit, een eis

Het is geen toeval dat de TK Hockeystick uit de grond werd gestampt op basis van het toevoegen van een nieuw materiaal. Vanaf het prille begin is de focus gelegd op het ontwerpen en maken van hockeysticks van een extreem hoge kwaliteit. Een eis waar het spelersverleden van Kille zelf ongetwijfeld iets mee te maken heeft. Deze zoektocht naar kwaliteit heeft TK hockeysticks ook altijd op de voorgrond van innovatie geplaatst. Zo was het één van de eerste bedrijven die met koolstofvezels werkte om de sticks stijver en sterker te maken. Zo is het momenteel één van de enige producten die experimenteert met nanotechnologie en Aramid, het materiaal waar kevlar van gemaakt wordt. Als kleine uitsmijter: TK Hockeysticks biedt sticks aan tot meer dan een meter lengte. Ideaal voor lange spelers en een zeldzaamheid.

Ook het oog wilt wat

Misschien even belangrijk als de kwaliteit van een stick is het design. Niemand wenst immers met een godsgruwelijk lelijk onding op het terrein te verschijnen, toch? De sticks zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en de laatste jaren is ook het traditionele olifantenlogo serieus moderner en hipper gemaakt. TK hockeysticks, alleszins niet mis, die onder andere te verkrijgen is bij Hockeypoint.